Baumit NanoporColor

Nanopor fasadna boja

Samočisteći i otporan na zaprljanja, za obradu gotovi premaz za vanjsku upotrebu na mineralnoj osnovi. Nova Baumit photokat tehnologija uz pomoć svjetlosti postiže najveću zaštitu od zaprljanja, mineralan i visoko paropropusan.

  • Aktvno samočišćenje

  • Sa fotokatalizatorom

  • Dugotrajna čistoća

Slaboupojne fasadne površine koje se ne moraju učvrstiti premazati sa Baumit NanoporColor u dva sloja po cijeloj površini i to prvi sloj razrijeđen sa max. 10-15% vode, a nakon sušenja od min.12 sati nanijeti drugi sloj ( razrijeđen sa max. 5% vode). Trusne, vrlo upojne ili nejednako upojne površine, stare fasade sa termoizolacionim sistemom prvo obraditi proizvodom Baumit TiefenGrund ( razrijeđen do 50%), nakon sušenja od min. 12 sati nakon grundiranja zavismo o površini jednom ili dva puta premazati sa Baumit NanoporColor. Stepen razrijeđenja ovisi o isporučenoj konzistenciji proizvoda i upojnosti podloge!

Varijante proizvoda

Pakovanje
14 l kanta
Količina na paleti
24
μ - vrijednost
cca. 35
Specifićna gustoća
cca. 1.5 kg/dm³
pH vrijednost
cca. 12
Potrošnja
cca. 0.3 - 0.35 l/m² za dva premaza
Pakovanje
5 l kanta
Količina na paleti
64
μ - vrijednost
cca. 35
Specifićna gustoća
cca. 1.5 kg/dm³
pH vrijednost
cca. 12
Potrošnja
cca. 0.3 - 0.35 l/m² za dva premaza
Baumit NanoporColor
star_border

Izbor boje

Svi prikazani uzorci boja služe kao vizuelni vodič za odabrani proizvod. Preporučuje se izrada uzoraka na fasadi za odobrenje prije finalne narudžbe i primjene. Male razlike između prikazanih boja, boja u ton karti, gotovih uzoraka boja, dostavljenih uzoraka i dostavljenih materijala mogući su zbog proizvodnih procesa i ne mogu se reklamirati. Ujednačenost boje i teksture može se osigurati samo u proizvodnoj seriji/šarži. Napomena: Struktura i priroda podloge mogu uticati na stvarni izgled boje.

Partneri

Potražite Partnera u vašoj blizini

replayPoništi