Lime-cement plasters
star_border

Kreč: tradicionalno, zdravo i prihvatljivo za okoliš

 

Krečno-cementni malter uvijek je dobar izbor. Ne možete pogriješiti - bez obzira na okolinu ili podlogu. Krečno-cementni malteri prikladni su za svaku okolinu. Samo je potrebno tačno utvrditi sastav maltera.

  • Za ručnu ili mašinsku primjenu
  • Otporan na vlagu
  • Univerzalno, provjereno rješenje

Prikladno za svaku okolinu

Vnútorné vápennocementové omietky

Krečno-cementni malter poznat je po svojoj visokoj čvrstoći i prikladan je za svaku okolinu. To uključuje sve stambene prostore od kuhinje do kupatila, sobe s povećanom količinom vlage, kafiće i garaže. Prikladan je i ispod keramičkih pločica.


Krečno-cementni malter za mašinsko nanošenje

Krečno-cementni malteri prvi su izbor za svaki unutrašnji prostor, uz garanciju jednostavnog i brzog mašinskog nanošenja kao dodatnu vrijednost. Još jedan plus je njihova otpornost na vlagu. Malterisana površina je glatka i lako se premazuje bojom za unutrašnje površine. Grubo naneseni malter može se prekriti keramičkim pločicama.

Na novim zidovima i za debljinu maltera do 25 mm ili najviše 30 mm, prikladan je malter Baumit MPI 25 ili MPI 25 L. Baumit MPI 25 L je lagani malter idealan za malterisanje zida i ima izvrsna svojstva toplinske izolacije. Za porozni beton također je moguće rabiti tankoslojni malter Baumit Lime. Za obnovu starih zgrada i za veće debljine, idealan  malter je Baumit Core za mašinsko nanošenje. Na ovaj malter valja nanijeti i završni sloj maltera.

Ručno nanošenje krečno-cementnog maltera

Ručno nanesen malter i dalje je omiljen među ljubiteljima preciznih obrtničkih vještina. Idealno za obnovu i manje prostore. Kvalitetni malter s lijepom tradicionalnom površinskom teksturom doprinosi ugodnom osjećaju u svakom unutrašnjem prostoru doma.

Baumit MVR Uni jednoslojni je malter sa lijepom fino-zrnatom teksturom - veličine zrna od 1 mm. Malter Baumit Core pogodan je uglavnom za obnovu starijih zgrada, s time da je preko potrebno nanijeti još i završni sloj maltera. Baumitov krečno-cementni malter pogodan je uglavnom za precizno oblikovane, porozne betonske blokove.