Baumacol FLEXUNI GEL
star_border

Baumacol FlexUni Gel - unikatno fleksibilno ljepilo za keramiku

Baumit Baumacol FlexUni Gel ljepilo donosi novi standard u lijepljenju pločica. Zbog fine i kremaste konzistencije ljepila, njegova obrada je laka i ujedno sigurna, zahvaljujući klasifikaciji C2TE. Baumacol FlexUni Gel je pogodan za upijajuće i neupijajuće zidne i podne pločice, za upotrebu u zatvorenom i na otvorenom. Jednom kada probate, više nikada nećete poželjeti ništa drugo.

  • Inovativna gel tehnologija
  • Jednostavna i brza primjena
  • Prilagodljiva konzistencija
Za dugotrajnu trajnost keramičkih pločica ili pločica, važno je održati što više (idealno na cijeloj površini) prijanjanje elementa na podlogu prilikom njihovog lijepljenja, potrebno je održavati tzv. minimalnu slijepu površinu. Savršene slijepe površine mogu se postići sada i upotrebom Baumacol FlexUni Gel ljepila. Zahvaljujući konzistenciji gela, ljepilo se dobro razmazuje na poleđini popločavanja i eliminira sve zračne praznine.

Po potrebi možete podesiti konzistenciju ljepila od gustog do tekućeg


Gel ljepilo nudi laku obradu


Lako nanošenje ljepila na podlogu pomoću nazubljene gleterice


Testirajte da biste demonstrirali slijepo područje


Poređenje slijepe površine konvencionalnog C2TE ljepila (lijevo) i FlexUni Gela (desno).


Ljepilo Baumacol FlexUni Gel sa klasifikacijom C2TE odlikuje se lakoćom obrade

Inovacija u lijepljenju pločica i ploča

Pomenuta konzistencija gela donosi FlexUni Gelu i druge prednosti u odnosu na konkurenciju. Pored slijepe površine (određivanje, između ostalog, vijeka trajanja popločane površine), koja prema tehnološkim principima mora biti 65%, ili 90%, u zavisnosti od mjesta primjene (unutrašnjost ili eksterijer) i što se postiže zahvaljujući tečnijoj konzistenciji FlexUni Gel ljepila, njegove prednosti uključuju i manju potrošnju. Uz potrošnju od 2,5 kg/m2, moguće je postići ukupnu uštedu materijala do 20%.
Prilikom navođenja prednosti ne može se zanemariti povećani raspon debljine sloja. Dok konvencionalna ljepila mogu raditi sa debljinom sloja ljepila do 5 mm, Baumitova inovacija FlexUni GEL nudi fleksibilan raspon debljina od 2 do 15 mm.


I najbolje na kraju. Baumit Baumacol FlexUni Gel ljepilo se može koristiti u dvije konzistencije. Ona deblja sa dodatkom 7,5 l vode po pakovanju (25 kg) je pogodnija za ljepljenje pločica vecih formata na zidne površine. Uz nanošenje 9 l vode po pakovanju, konzistencija je prirodno tečnija, te se stoga koristi uglavnom za lijepljenje pločica na vodoravnim površinama. Međutim, ono što beskompromisno spaja obje navedene konzistencije je usklađenost sa deklarisanim tehničkim parametrima ovog ljepila.

VIDEO

Usporedba Baumacol FlexUni Gel inovativnog keramičkog ljepila i uobičajenog flexibilnog ljepila klase C2TE

Baumacol FlexUni Gel

Fleksibilno ljepilo za pločice s inovativnom Gel tehnologijom