Bosna i Hercegovina

star_border

Baumacol - cjelokupan program!

Baumit Baumacol predstavlja cjelokupan program za postavljanje i fugiranje pločica koji u potpunosti odgovara najvišim zahtjevima za kvalitetu.
Prije svega tu su materijali za pripremu podloge: samonivelirajuće mase Baumit Nivello i odgovarajući predpremazi Baumit Grund ili Baumit SuperGrund koji će osigurati poboljšano prianjanje na podlogu.
Za izolaciju protiv vlage i vode pod oblogom, sistem Baumit Baumacol nudi dvije vrste proizvoda: Izolacijski premaz Baumacol Proof namijenjen je za upotrebu u interijerima, kao što su tuš kabine, kupaonice ili praonice, i polimercementne izolacijska mase Baumacol Protect  prikladne za upotrebu u enterijerima i eksterijerima poput balkona i terasa.
Ljepila iz serije Baumacol ispunjavaju optimalne zahtjeve za lijepljenje svih vrsta obloga na razne podloge. Od polaganja keramičkih obloga do polaganja prirodnih kamenih ploča velikih dimenzija u eksterijeru i enterijeru. Izbor ljepila od osnovnog Baumacol One, pa do fleksibilnih ljepila Baumacol FlexUni i Baumacol FlexTop. Za lijepljenje staklenog mozaika i mramora osobito je pogodno ljepilo s bijelim cementom Baumacol BasicWhite i Baumacol FlexTop White.
Smjese za fugiranje obloga i pločica Baumacol PremiumFuge i silikonski kit Baumacol Silikon fleksibilni su i vodonepropusni, otporni na plijesan i dostupni u više nijansi boja prilagodljivih svakoj oblozi, ili pločici.
Trajan i lijep rezultat zajamčen je upotrebom sistemskih dijelova iz asortimana Baumit Baumacol.

Podloga - osnova za postavljanje pločica


Pretpostavka za kvalitetno postavljanje kamena i pločica je čvrsta, nosiva i dovoljno ravna podloga kao što su beton, porobeton, krečno-cementni podložni malter, gips-kartonska ploča i sl. Prije lijepljenja nove pločice ili kamena, podlogu je potrebno izravnatiprikladnom masom za izravnavanje Baumit Nivello. Za bolje prianjanje obloga, dobro je podlogu premazati odgovarajućim predpremazom Baumit Grund i Baumit SuperGrund. Predpremaz stvorit će dovoljno čvrstu podlogu i istovremeno osigurati da ne dođe do presušivanja izravnavajučih masa i ljepila.

Izolacija - vlaga nema šansu


Podovi i zidovi koji su izravno izloženi vodi u prostorijama koje su konstantno mokre (npr. tuševi, tuš kabine, kupaonice, ...) moraju biti dobro pripremljeni.
Jednokomponentan premaz Baumacol Proof namijenjen je za unutrašnju upotrebu kao izolacija bez spojeva ispod keramičkih pločica.
Baumit Protect One pogodan za izolaciju vlažnih podrumskih zidova.
Baumacol Protect 2K i Baumacol Protect 2K Elastic savršeni su za izolaciju kupatila, tuš kabina, terasa, balkona i površina u eksterijeru ispod keramičkih pločica.

Lijepljenje pločica - pronađite prikladno rješenje


Visokokvalitetne kamene i keramičke obloge raznih boja, uzoraka ne poznaju granice kreativnosti. Međutim, važno je izabrati prikladnu vrstu ljepila koje jamči dugotrajnu postojanost i ljepotu. Cementna ljepila ispunjavaju najstrože zahtjeve kvalitete i zato su prikladna za razne upotrebe u stambenim, javnim ili industrijskim objektima.
Baumit u asortimanu Baumacol za svaku upotrebu nudi odgovarajuću vrstu ljepila - od osnovnih Baumacol One i Basic White pa do visokofleksibilnog ljepila  Baumacol FlexUni, FlexTop i FlexTop White. Sistem Baumit Baumacol nudi pouzdane i kvalitetne proizvode koji će osigurati dugotrajnu funkcionalnost i ljepotu objekta.

Fugiranje - finale u modernoj paleti boja


Fugiranje ima osobito važnu ulogu tijekom oblaganja. Spaja pojedine dijelove obloga, osigurava zaštitu obložene površine od utjecaja vlage i, ne manje važno, stvara cjelokupan estetski dojam.
Baumacol PremiumFuge fleksibilna je, vodootporna fugirna masa u 24 nijanse boja, sa zaštitom od plijesni i otpornošću na nečistoće. Jamči dugotrajnu ljepotu i sigurnost.
Baumacol Silikon optimalan je dodatak fugirnoj masi Baumit Baumacol PremiumFuge. Namijenjen je za zatvaranje isteznih i spojnih fuga između različitih materijala na mjestima pod stalnim mehaničkim opterećenjem. Fuge između pločica i zida savršeno će se zabrtviti pomoću silikonskog kita. Proizvod je trajno elastičan.

Prikladan sistem - rješenje za svaki slučaj

Tuš kabina

Upotreba u prostorima u kojima konstantno dolazi do kontakta sa vlagom kao npr. u kupaonicama, kuhinjama ili praonicama.

Podno grijanje

Podno grijanje u kupaonicama brine o toplini naših nogu. I u takvom slučaju o ispravnom sistemu obloženih površina brine se sistem Baumacol.

Pločica na pločicu

Obijanje starih obloga je prošlost. S odgovarajućim proizvodima
iz sistema Baumacol stare neželjene obloge možete „prelijepiti“
novom oblogom.

Terasa

Eksterijer podliježe čestim promjenama vremena, a predpremazi i fugirne mase moraju biti otporne na vremenske prilike, promjene topline i UV zračenje. Proizvodi iz ponude Baumacol ispunjavaju te zahtjeve.