Sistemi za postavljanje pločica
star_border

Baumit Baumacol - sistem za ljepljenje pločica i popločavanje

Priprema podloge

Postavljanje zidnih i podnih obloga visoke kvalitete uslovljeno  je čvrstom, nosivom, suhom, čistom i dovoljno ravnom površinom, kao što su npr. beton, porobeton, suhi malteri itd.

Lepenie obkladov a dlažby

Postavljanje pločica

Veće neravnine na podu valja unaprijed izravnati. Na primjer samorazlijevnim izravnavajućim estrihom Baumit Nivello. Ako se mora postići nagib, može se rabiti zakrivljeni beton Baumit FlexBeton.

Zidne obloge

Neravni zidovi mogu se izravnati restauracijskim malterom  Baumit VivaRenova. Veći žljebovi i pukotine mogu se ispuniti brzovežućim materijalom Baumit SpeedFix.

Vezivni premaz

Visokoupojne podloge mogu znatno smanjiti prionjivost mortova za lijepljenje. Prikladni vezivni premaz će stvoriti dovoljno grubu površinu i omogućiti ravnomjerno upijanje vlažnosti vezivnog morta u površinu, zahvaljujući čemu će mort postići optimalno prianjanje.

Upotrijebite temeljni premaz Baumit Grund za upojne podloge baze odnosno Baumit SuperGrund za neupojne podloge.

Hidroizolacija – vlaga nema nikakve šanse

Podovi i zidovi izloženi izravnom prskanju vode u vlažnim prostorima (npr. kupatila, tuš kabine, bazeni) moraju biti dovoljno izolirani. Hidroizolacijska masa Baumit Baumacol Protect namijenjena je izolaciji terasa, balkona i vanjskih površina, kao i tuševa i kupatila. Hidroizolacijski premaz Baumit Baumacol Proof je namijenjen za hidroizolaciju unutrašnjih prostora.

Hidroizolacija završava fleksibilnim zaptivnim  trakama za savršeno zaptivanje rubova i uglova, kao i elementima za fleksibilno zaptivanje otvora i prodora.

Lepidlá na obklady a dlažby

Ljepila - pronađite pravo rješenje

Visokokvalitetno keramičko popločavanje zidova u raznim bojama, uzorcima i materijalima neće ograničiti vašu kreativnost. Međutim, važno je odabrati ispravnu vrstu ljepila za dugotrajnu stabilnost i ljepotu.

U ponudi Baumit Baumacol možete pronaći odgovarajuću vrstu ljepila za svaku namjenu - od standardnog ljepila Baumit Baumacol One, Baumit Baumacol Basic, fleksibilnog  Baumit Baumacol FlexUni, visoko fleksibilnog ljepila Baumit Baumacol FlexTop do ljepila posebno pogodnoga za lijepljenje mramora, Baumit Baumacol FlexTop White.

Fugovanje – završni sloj u trend bojama

Škárovanie obkladu

Fugovanje ima posebno važnu ulogu kod postavljanje obloga. Spaja pojedinačne dijelove obloga, osigurava zaštitu  od vlage, te doprinosi stvaranju cjelokupnog estetskog dojma rada.

Baumit Baumacol PremiumFuge nudi 24 tona boja. Materijal za fugovanje je fleksibilan, vodoodbojan, otporan na plijesni i prljavštinu. Optimalni dodatak masi za fugovanje je trajno elastična silikonska masa Baumit Baumacol Silikon, koji dolazi u 24 različita tona kao i u prozirnoj varijanti.