Renovation plasters for interior
star_border

Malteri za renoviranje u enterijeru

  • Za vlažne i solima opterećene zidove
  •  Za sve vrste historijskih građevina
  • Trajna zaštita desetljećima

Zidovi opterećeni vlagom i naslagama soli ne samo da izgledaju ružno već donose i niz ozbiljnijih problema. To može dovesti do oštećenja unutrašnjih premaza, maltera i opeke. Pri obnovi zgrade oštećene vlagom, trajno suho okruženje jedino je moguće osigurati kroz stručnu primjenu složenih mjera obnove, koje se trebaju provesti u sljedećim osnovnim stadijima:

  • Primarne mjere obnove - uklanjanje uzroka vlage, tj. ograničavanje prijenosa vlage primjerice na gornje dijelove zida (podrezivanje, uštrcavanje hemijskih sredstava itd.).
  • Sekundarne mjere obnove - obrada zidova opterećenih solima i obnova maltera - primjena sistema obnove Baumit Sanova i prikladnog završnog premaza.

Sanácie

Baumit Sanova sistemi za renoviranje

Renovacijski malteri poznati su po svojoj visokoj poroznosti i paropropusnosti, kao i po niskoj upojnosti tekućina i otpornosti na učinke soli. Porozna struktura maltera omogućava zadržavanje soli u unutarnjoj strukturi maltera, čime površina maltera ostaje suha, bez naslaga soli. Primjena renovacijskih maltera omogućuje prirodno sušenje zidova.

Baumit Sanova sistemi za renoviranje

Za vrlo vlažne i solima opterećene zidove

Optimalno uravnoteženi sistem na bazi trasa i hidrauličkog kreča, pogodan gdje god je potrebno primijeniti sistem maltera koja ne sadrži cement. Ispitivanje i praćenje provodi se prema WTA smjernicama.
Dodatna vrijednost: ovo je jednoslojni malter. Ako želite fini, zrnati izgled (veličina zrna 1 mm), više nema potrebe za primjenom završnog maltera. Na većim zgradama, malter se može nanositi mašinski. Debljina malterisanja ovisi o području primjene (unutrašnje ili vanjske površine) i stepenu uticaja vlage i soli na zid.

Sanačné omietky

Baumit Sanova L sistem za renoviranje

Sanačné omietky Baumit Sanova L

Za unutrašnje i vanjske umjereno do slabo vlažne i solima opterećene zidove. Idealno rješenje za investitore koji brinu za okoliš: obrada vlage i poboljšanje toplinsko-izolacijskih svojstava, sve u jednom.

Baumit Sanova S sistem za renoviranje

Sanačné omietky na sokel

Za slabo vlažne i solima opterećene zidove. Ovaj cementni malter visoke čvrstoće prikladna je za sve površine kojima je potrebna dugotrajna zaštita - izložene dijelove unutrašnjeg i vanjskog zida, podrume, podnožja zgrada, i mnoge druge.

Unutrašnji premaz

Za pravilno funkcioniranje renovacijskog maltera i očuvanje njezine prirodne paropropusnosti važno je odabrati i pravi unutrašnji premaz. Preporučujemo upotrebu visoko paropropusne silikatne boje Baumit KlimaColor za unutarnje površine, bez konzervansa, otapala i mirisa. Doprinosi poboljšanju unutrašnje klime, a dostupna je u mekim tonovima prema ton karti Baumit Life (tonovi koji završavaju brojevima 7-9).

Vnútorná farba Baumit KlimaColor