Baumit SilikonColor

Silikonska fasadna boja

Gotova silikonska boja za vanjske površine, a i za premazivanje starih termoizolacionih fasada. Paropropusna, ekstremno vodoodbojna, otporna na zaprljanja, i univerzalno primjenjiva.

  • Jaka zaštita od vremenskih prilika

  • Snažna zaštita od vlage

  • Otporna

Slaboupojne fasadne površine koje se ne moraju učvrstiti premazati sa Baumit SilikonColor u dva sloja po cijeloj površini i to prvi sloj razrijeđen sa max. 10 - 15 % vode, a nakon sušenja od min.12 sati nanijeti drugi sloj ( razrijeđen sa max. 5% vode). Trusne, vrlo upojne površine prvo obraditi proizvodom Baumit TiefenGrund( razrijeđen do 50%), nakon sušenja od min. 12 sati nakon grundiranja zavismo o površini jednom ili dva puta premazati sa Baumit SilikonColor. Stepen razrijeđenja ovisi o isporučenoj konzistenciji proizvoda i upojnosti podloge!

Varijante proizvoda

Pakovanje
14 l kanta
Količina na paleti
24
μ - vrijednost
cca. 80 120
Specifićna gustoća
cca. 1.6 kg/dm³
pH vrijednost
cca. 8
Potrošnja
cca. 0.3 - 0.35 l/m² za dva premaza
Pakovanje
5 l kanta
Količina na paleti
64
μ - vrijednost
cca. 80 120
Specifićna gustoća
cca. 1.6 kg/dm³
pH vrijednost
cca. 8
Potrošnja
cca. 0.3 - 0.35 l/m² za dva premaza
Baumit SilikonColor
star_border

Izbor boje

Svi prikazani uzorci boja služe kao vizuelni vodič za odabrani proizvod. Preporučuje se izrada uzoraka na fasadi za odobrenje prije finalne narudžbe i primjene. Male razlike između prikazanih boja, boja u ton karti, gotovih uzoraka boja, dostavljenih uzoraka i dostavljenih materijala mogući su zbog proizvodnih procesa i ne mogu se reklamirati. Ujednačenost boje i teksture može se osigurati samo u proizvodnoj seriji/šarži. Napomena: Struktura i priroda podloge mogu uticati na stvarni izgled boje.

Partneri

Potražite Partnera u vašoj blizini

replayPoništi