Life Challenge 2024
star_border

Najlješa Baumit fasada Evrope: LifeChallenge 2024 dolazi u Sloveniju

Pripremite se da budete inspirisani i očarani dok predstavljamo verziju 2024 u arhitektonskoj evoluciji. Scena je postavljena, vizija je hrabra – dođite, budite dio spektakla oblikovanja fasada sutrašnjice već danas.

dana

sati

minuta

sekundi

Prikupljamo najbolje fasade iz cijele Evrope u šest kategorija:


  • Porodična kuća
  • Stambena zgrada
  • Poslovni objekti 
  • Termička sanacija
  • Historijska sanacija
  • Posebne strukture


REZIME 2022: Otkrivamo arhitektonska remek djela: Baumit Life Challenge u Valensiji

Baumit Life Challenge 2022 u Valensiji bio je proslava arhitektonske izvrsnosti i inovacije. Ovaj prestižni događaj okupio je izvanredne građevine koje su pomjerile granice dizajna i izgradnje. Od avangardnih struktura do održivih čuda, svaki projekat je pokazao neograničene mogućnosti moderne arhitekture.


Projekt historijske obnove Cukrarna osvojio je glavnu nagradu 2022. godine i doveo događaj u Ljubljanu, Slovenija.

Cukrarna, bivša rafinerija šećera, izgrađena je 1828. godine. Ključna ideja je bila da se sve unutrašnje strukture zgrade, uz očuvanje samo istorijskog omotača, pretvore u multifunkcionalni prostor za savremenu umjetnost. Danas predstavlja revolucionarno novi prostor u kulturnoj infrastrukturi Ljubljane. Pobjednički projekt je odličan primjer kako je stara neiskorištena industrijska zgrada promišljenim planiranjem i renoviranjem dobila novi život i stavljena u potpuno novu namjenu.