star_border

Life Challenge:
Najljepša Baumit Fasada Evrope

Fasada kuće je njeno lice koje odražava jedinstven stil i ličnost njenih stanara. Kroz Baumit Life Challenge, krećemo na putovanje otkrivanja bogatog potencijala maltera, istražujući dinamičnu međusobnu igru različitih materijala, tekstura, oblika i boja. Pridružite nam se u ponovnom osmišljavanju načina na koji percipiramo i koristimo ovaj svestrani medij i otkrijte bezgraničnu kreativnost u njemu.

days

hours

minutes

seconds

Life Challenge – Takmičenje

Baumit je 2012. godine predstavio "Life" - revolucionarni program boja za fasade, koji je najveći u Evropi te vrste. Potaknuta maštom, zanatskim umijećem i paletom živih nijansi, ova inspiracija potaknula je nastanak projekta Baumit Life Challenge.

Od svog uspješnog prvog izdanja u Beču (Austrija) 2014. godine, Baumit Life Challenge postao je dvogodišnje slavlje koje odaje priznanje najizuzetnijim fasadama diljem Europe. Okupljajući oko 500 sudionika iz svih Baumit zemalja širom Evrope, događaj okuplja najbolje Baumit arhitekate, investitore i partnere. Pridružite nam se u ovoj uzbudljivoj manifestaciji posvećenoj arhitektonskoj izvrsnosti i inovativnom dizajnu.
 
 

Kako se biraju pobjednici

Žiri od 13 nezavisnih stručnjaka ocjenjuje preko 300 projekata koji obuhvataju sve zemlje povezane s Baumitom. Od njih, 6 najboljih fasada u svakoj kategoriji su odabrane kao "nominirane" za veliku ceremoniju dodjele nagrada. Neposredno prije događaja, stručni žiri će dodijeliti krajnje pobjednike u svakoj kategoriji, uključujući i prestižnu nagradu Life Challenge, rezervisanu za vrhunac dizajna fasada.

Pored stručnih ocjena, pozivamo sve da učestvuju u procesu javnog glasanja. Otprilike dva mjeseca prije ceremonije dodjele, imate priliku da date svoj glas za svoje omiljene fasade, uveličajući demokratsku proslavu izuzetnih arhitektonskih dostignuća.

Šest kategorija

Ovo su kategorije Baumit Life Challenge-a.

Life Challenge Historija

Zbog uspjeha prve nagrade 2014. godine u Beču, Baumit svake dvije godine slavi najbolje fasade Evrope.

2022

Baumit Life Challenge Award Winner 2022

Nagrada Life Challenge 2022 pripala je galeriji Cukrarna u Ljubljani, Slovenija. Arhitekt: Scapelab d.o.o.

2020/21

Baumit Life Challenge Award Winner 2021

Nagrada Life Challenge 2021 otišla je u Muzej MO u Vilnusu (LT). Arhitekte: “Studio Libeskind” i “Do Architects”. Izvođač: UAB „Naresta“.

2018

Spanish Baumit Life Challenge Winner 2018 in Bratislava.

Baumit Slovačka bio je domaćin trećeg događaja u Filharmoniji u Bratislavi. Više od 320 projekata ocjenjivalo je žiri u 2018. godini, a pobjedu je odnjela Španija.

2016

Robert Schmid at the Baumit Life Challenge price giving ceremony in madrid.

Life Challenge 2016 u Madridu privukao je više od 400 arhitekata, investitora, i partnera iz 21 zemlje. Glavnu nagradu odnijela je slovačka fasada.

2014

Baumit Life Challenge 2014 in Vienna

Prva nagrada u Beču, Austrija, bila je uvodni događaj. Međunarodni stručni žiri od 15 odabranih arhitekata nagradio je špansku fasadu kao pobjednika Life Challenge-a 2014.

Imate li projekat koji se izdvaja?

Ako ste vlasnik, građevinac ili ste projektovali zgradu sa Baumit fasadom koja ima ono što je potrebno da osvojite u nekoj od kategorija ili čak glavnu nagradu, kontaktirajte nas i pošaljite je za sljedeće izdanje Life Challenge-a 2024. godine. radujemo se Vašem odgovoru!