star_border

Life Challenge 2020:
Najljepša fasada Evrope

Fasada je lice kuće i pokazuje stil ljudi koji u njoj žive. Cilj Baumit Life Challenge je promocija mašte i umijeća. Pokazati da postoji puno dragocjenog i kreativnog potencijala na fasadi u završnom sloju i kombinaciji različitih materijala, tekstura, oblika i boja.

Natjecanje Life Challenge

2012. godine Baumit je predstavio „Life“ - najveći europski program boja za fasade. Mašta, umijeće i boje doveli su nas do ideje da podignemo svijest o arhitekturi i dobrom dizajnu na fasadi: Baumit Life Challenge je rođen!Nakon 2014. u Beču (Austrija), 2016. u Madridu (Španija) i 2018. u Bratislavi (Slovačka), Baumit Life Challenge 2020 održat će se u zemlji pobjednika u Valenciji, Španija, u L'Hemisferic, u septembru 2020. godine.
Očekuje se da će događaj privući oko 500 gostiju iz svih 25 Baumit zemalja, najboljih arhitekta, investitora i partnera.

Kako se biraju pobjednici

Više od 300 projekata iz svih 25 zemalja Baumita ocjenjuje stručni žiri od 13 nezavisnih stručnjaka u prvom krugu. Šest fasada s najvišom ocjenom u svakoj kategoriji bit će kvalificirano kao nominirani za ceremoniju dodjele konačnih nagrada. Neposredno prije događaja žiri će odabrati konačne pobjednike u svakoj kategoriji kao i dobitnika nagrade Life Challenge - najbolje od najboljih fasada.

Pored ocjene stručnog žirija,  biti će ovoreno i javno on-line glasanje kroz koje šira publika može odabrati svog favorita te dodijelila i nagrada publike (“Public Voting Winner”).

Šest kategorija

Ovo su kategorije Baumit Life Challenge.