Čisti unutrašnji zrak osigurava opuštanje
star_border

Opuštanje kroz čisti sobni zrak

Naporno, stresno, iscrpljujuće - da postoje tri riječi koje bi opisale naš svakodnevni život, mnogi od nas bi imali upravo ove tri na umu. Jer obično nemamo vremena za pauzu ili šetnju na svježem zraku. Većinu svojih svakodnevnih zadataka radimo u zatvorenim prostorijama. Ono što nam često nedostaje su opuštanje i mogućnosti za rekreaciju.

Više opuštanja kod kuće uz Baumit IonitColor

Unesite osjećaj svježine čiste prirode u svoj dom. I ponovo slobodno udišite u svom domu kao u planinama, ali i uz more ili u blizini vodopada. Osjetite kako se vaše tijelo i um opuštaju. Jer sve što vam treba je visoka koncentracija prirodnih jona vazduha. I to je ono što stvara mineralna zidna boja Baumit IonitColor.

Zrak u sobi sadrži čestice vode. Kada dođu u kontakt sa zidnom bojom i mineralima koje ona sadrži, oni se „napune“ i tako pretvaraju u zračne jone. A povrh toga, ovi vazdušni joni imaju  poseban dar: djeluju poput magneta na finu prašinu i polen koji su u zraku. Ukratko: vežu se i potonu na zemlju. I zrak je čist.

Baumit IonitColor povećava gustinu vazdušnih jona

  • Više vazdušnih jona
  • Veže se više fine prašine i polena
  • Udahnite čist zrak u sobi
  • I više opuštanja i rekreacije u zatvorenom

Naučno dokazano

Baumit IonitColor aktivira zrak u sobi na prirodan način i na taj način daje značajan doprinos zdravom zraku u sobi i boljoj dobrobiti. Ovaj rezultat potvrdili su njemački Institut za građevinsku fiziku Fraunhofer i Medicinski Univerzitet u Beču.

Uporedna istraživanja u istraživačkom parku VIVA

Metode gradnje i materijali često imaju veliki uticaj na zdravlje i dobrobit. U najvećem evropskom komparativnom istraživačkom projektu, naučnici iz građevinske fizike, građevinske hemije i medicine usko sarađuju u ime Baumita. Ovdje se ponašanje korisnika simulira u posebno izgrađenim istraživačkim kućama. U tu svrhu, preko 30 mjernih senzora u svakoj kući bilježi širok spektar fizički izmjerenih parametara 24 sata dnevno. Inače: Baumit IonitColor jedna je od revolucionarnih inovacija koje su ovdje razvijene na interdisciplinarnoj osnovi.

Baumit IonitColor prirodno stvara kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru koja ima  vrijednost rekreativne šetnje na svježem zraku.

Optimalna vlažnost i sobna temperatura za ugodnu sobnu klimu i opuštanje