Čisti zrak jača imuni sistem
star_border

Ojačati imunološki sistem i ublažiti alergije

Čim udahnete, kišete, oči vam počinju bježati i teško je disati? Alergijske reakcije poput iritacije nosa, ali i kihanja, svrbeža, otežanog disanja ili kašljanja mogu biti uzrokovane sitnom prašinom ili polenom. Čak i u zatvorenom. Ali sada je spašavanje na vidiku - ojačajte svoj imuni sistem!

Manje fine prašine i polena u zatvorenom

Kad vani sve procvjeta, oboljeli od alergija na polen često se povuku u svoja četiri zida. Ali kada provjetrite polen dolazi s trave i drveća. Oboljeli od alergija na kućnu prašinu bore se sa sličnim problemom tokom hladne sezone. Jer zrak za grijanje kovitla čestice prašine. Ali šta učiniti ako ne možete jednostavno predahnuti uz more ili u planinama? Odgovor je: bojenje Baumit IonitColor-om.

Baumit IonitColor čisti zrak u sobi na prirodan način

Na moru, u planinama i u blizini vodopada, vazduh sadrži posebno veliki broj prirodnih vazdušnih jona. Oni vežu finu prašinu i polen i dopuštaju im da potonu na zemlju. Tako pročišćavaju zrak. Baumit Ionit je učio iz prirode. Zrak u sobi sadrži i čestice vode. Kada dođu u kontakt sa zidnom bojom i mineralima koje ona sadrži, oni se "naelektrišu" i pretvaraju u zračne jone.


Naučno dokazano

  • više prirodnih jona vazduha
  • doprinosi dobrobiti
  • smanjuje polen i finu prašinu

Dokaz: Baumit IonitColor smanjuje polen i sitnu prašinu

Njemački Institut za građevinsku fiziku Fraunhofer proveo je istraživanje. U tu svrhu zrak u dvije prostorije za ispitivanje obogaćen je visokom koncentracijom polena breze. Mjerenja su pokazala da se koncentracija polena u sobi obojenoj Baumit IonitColor brže smanjivala. Jer je nakon samo 30 minuta više od 90% polena bilo nakupljeno i potonulo na zemlju. S druge strane, u sobi za upoređivanje, koja je bila obojena standardnom bojom, polovina polena i dalje se mogla otkriti u sobnom zraku.

Na primjeru polena breze


Ojačajte imuni sistem Baumit Ionitom

Naučnici su ispitali efekte jonizovanog vazduha na pluća: povećanje koncentracije vazdušnih jona jača imuni sistem protiv patogena. To su pokazale studije Medicinskog centra Univerziteta u Freiburgu: zrak joniziran od strane Baumit IonitColor dovodi do visoke mjere do "uključivanja" onih gena koji igraju ulogu u odbrani od virusnih infekcija. Takođe bi se moglo dokazati da nije bilo štetnih emisija ozona, fine i sitne prašine. Brojna naučna mjerenja u zatvorenim enterijerima pokazala su da se pri korištenju Baumit Ionit sistema može izmjeriti višekratnik jona po cm3 u usporedbi s uobičajenim unutrašnjim zidnim bojama. Korištenje Baumit Ionita ne samo da povećava dobrobit, već pruža i trajnu zdravstvenu potporu.