Ćisti zrak poboljšava koncentraciju
star_border

Fokusirajte se bolje na poslu

Posao je izazovan, predstoji važan rok, ali glava vam je prazna. Čini li vam se ovo poznato? Želite se koncentrisati na svoje zadatke, ali vaše misli odlaze? Evo šta bi moglo pomoći: ustati, malo svježeg zraka i razbistriti glavu. Tako ublažavate stres i možete se ponovo koncentrisati.

Zdrava zidna boja kako biste se mogli bolje koncentrisati

Nevjerovatno, ali istinito: 90% svog života provodimo u zatvorenom. Rad i školovanje u kući još više povećavaju vrijeme u svoja četiri zida. Kvaliteta zraka u zatvorenom može se značajno poboljšati ventilacijom, ali i odgovarajućom bojom za zidove.

Baumit IonitColor povećava sposobnost koncentracije na poslu i kod kuće

Baumitova mineralna boja za zid naučila je iz prirode. U planinama i šumama, ali i uz more, a posebno u blizini vodopada, zrak je posebno svjež. Jer tu postoji velika koncentracija prirodnih jona zraka. Oni vežu finu prašinu i polen i tako čiste zrak. Baumit IonitColor stoga radi na istom principu. Zrak u sobi sadrži čestice vode. Zidna boja sadrži minerale. Kada čestice vode dođu u kontakt s mineralima u boji na zidu, one se pretvaraju u prirodne vazdušne jone.


Baumit IonitColor povećava gustinu vazdušnih jona

  • više prirodnih jona vazduha
  • doprinosi dobrobiti
  • smanjuje polen i finu prašinu

Istraživano godinama, naučno dokazano

Uz IonitColor, Baumit je uspio pronaći inovativno rješenje. Jer mineralna zidna boja stvara kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru koji se prije nalazio samo u prirodi. Ovaj zadovoljavajući rezultat potvrdili su njemački Institut za građevinsku fiziku Fraunhofer i Medicinski Univerzitet u Beču. Mjerenja u studiji koju je proveo njemački Institut za građevinsku fiziku Fraunhofer također su dokazala da se koncentracija polena u sobi obojenoj Baumit IonitColor brže smanjivala. Nakon samo 30 minuta, više od 90% polena potonulo je na zemlju. S druge strane, u sobi za upoređivanje, koja je bila obojena standardnom bojom, polovina polena i dalje se mogla otkriti u sobnom zraku.

Trajna koncentracija sa Baumit Ionitom

Prirodna mjesta poput vodopada imaju nevjerovatnu gustinu prirodnih jona vazduha koji čiste naš zrak. Optimalna količina vazdušnih jona je najmanje 1.000 / cm3. Međutim, u stanovima u centru grada sadržaj jona je često ispod 100 / cm3. Zatvorene sobe koje su obojene Baumit IonitColor dostižu 2.000-4.000 / cm3.