IonitColor - Za zdravi stambeni prostor
star_border

Ionit zidne boje aktivno poboljšavaju zrak u sobi

Baumit Ionit je jedini funkcionalni zidni premaz na svijetu koji stvara mjerljivo poboljšanje zraka u zatvorenom prostoru visokom koncentracijom zračnih jona.

Živimo 90% u zatvorenom!

Svakog dana udišemo do 11.500 litara zraka. Stoga je kvalitet zraka u sobi presudan. Ne samo zbog naše dobrobiti, već i zbog sposobnosti koncentracije i imunog sistema. Ako su zidovi koji nas okružuju također suhi, kvaliteta zraka u zatvorenom se pogoršava. Jer vlaga, temperatura, polen i sitna prašina imaju značajan uticaj na njih.

Zidna boja koja uči iz prirode

U šumi, ali i na planinama, uz more i u blizini vodopada, zrak je posebno svjež, čist i zdrav. Razlog tome je velika gustoća tako važnih prirodnih vazdušnih jona. Kao prirodni magneti za prašinu, oni čiste zrak od polena i sitne prašine. Ostavlja se čist svjež zrak, koji blagotvorno djeluje na naše zdravlje.

Baumit IonitColor stvara efekat svježine

Baumit IonitColor zidnom bojom sličan efekt svježine može se postići i u zatvorenom prostoru koji inače znamo samo iz prirode. Jer mineralna boja povećava broj prirodnih vazdušnih jona. Baumit IonitColor aktivira zrak koji udišete prirodno. Zidna boja tako značajno doprinosi zdravom unutrašnjem zraku i boljoj dobrobiti.

Izaberite između 65 odabranih boja!

U koju boju bojite zidove? Vi imate izbor. Zato što Baumit IonitColor nudi široku paletu odabranih boja.

Otkrijte sada: Kliknite ovdje za odabir boje!

Baumit Ionit sistem

Da bi Baumit IonitColor radio optimalno, vlažnost u prostoriji mora biti između 40-60%. Zgradama od betona ili u suvoj gradnji često nedostaje sloj gipsa koji nadoknađuje vlagu. Ali pastozna glet masa Baumit IonitFinish ili suha glet masa  Baumit IonitFino regulišu vlagu. Na ovaj način Baumit IonitColor može razviti svoj optimalni efekat.